Bockstein Kabinett od Nik Weis

Tento týden je v nabídce skutečný klenot. Bockstein Riesling Kabinett od ikonického moselského vinaře Nik Weise je polosuchý riesling té nejvyšší kategorie. Je určený k archivaci, nejlepší má být v letech 2025 až 2045! Mosel Fine Wines jej hodnotí 92 body.

V týdnu od 17. do 23. dubna můžete toto víno ročníku 2015 nebo 2016 koupit se slevou 12%.

Víno má nádherně květinovou vůni s kouřovým nádechem. Nabízí nádherné příjemné aroma mučenky, ananasu, broskví, limoncella, anýzu, žluté broskve a bergamotu. Na patře se projevuje svěží pocit krémového ovoce vedoucí k ohromující chuti krémové mučenky a kokosu v závěru. Decentní zbytkový cukr, šťavnaté ovoce a hedvábná mineralita dělá toto víno přesně takovým, jaký by měl Kabinett z údolí Sáry být.

Hrozny pochází z jedné z nejlepších německých vinic Bockstein klasifikované jako VDP.GROSSE LAGE ležící u obce Ockfen na břehu řeky Saar. Bockstein rozevírá své břidlicové svahy jako amfiteátr nad řekou Saar, je ideálně jižně orientovaný a má sklon až 60% takže zachytává maximální sluneční svit, který svědčí plnému dozrávání hroznů.

Vinařství Nik Weis St. Urbans Hof je známý pro své vynikající spektrum vinic sahající od Mosely až po Saar. Do jeho majetku patří jedny z nejlepších vinic v Německu, jako je například „Piesporter Goldtröpfchen“, „Leiwener Laurentiuslay“ nebo „Ockfener Böckstein“. Vína tohoto vinařství jsou typická pro Moselu svojí lehkostí, elegancí a kořeněnou chutí. K tomuto účelu klade Nik Weis především důraz na intenzivní zpracování vinic, ve sklepě preferuje minimalismus.

Vinařství je členem Svazu německého prestižního sdružení vinařů VDP.

Na tato vína bude v týdnu od 17. do 23. dubna 2017 sleva 12%. V tomto týdnu bude původní cena přeškrtnuta a můžete objednávat za sníženou cenu.

Mohlo by Vás také zajímat

0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Košík

Top