Skleničku vína si s vepřovým spojí asi málokdo, nicméně třeba v Alsasku si zase nedovedou bez rieslingu představit místní specialitu choucroute (šukrut) – zelí, vepřové, klobásy a vařené brambory. Právě takovou kombinaci můžete ochutnat během večera s dobrým jídlem a pitím v Restauraci U Motlů.
Menu je sestaveno z typických alsaských specialit. Po pozornosti šéfkuchaře následuje Presskopf, což je želé vzniklé vařením vepřového a zeleniny ve víně, trochu připomíná naši tlačenku. Následuje cibulová polévka s toastem, na kterém je zapečený tradiční alsaský sýr Munster. Hlavní chod je šukrut, domácí zelí s vařenými bramborami, na kterých se podává pečená vepřová kotleta, uzené a klobása. Jako dezert bude klasický štrůdl s vanilkovou omáčkou.
Víno bude z oblastí, kde jsou rieslingy nejlepší – z Mosely a Wachau, z každé oblasti od dvou vinařů, všechna vína jsou hodnocena jako mimořádná.
Menu
Pozornost šéfkuchaře
Wachauer Terrassen Riesling Federspiel 2017, Weingut Schmelz, Wachau
***
Presskopf s vepřovým a zeleninou
Schloss Marienlay Riesling Trocken 2018, Reichsgraf von Kesselstatt, Mosel
***
Cibulová polévka, toast se sýrem Munster
Burgberg Riesling Federspiel 2017, Weingut Nothnagl, Wachau
***
Šukrut s vepřovou kotletou, uzeným a klobásou
Schiefer Riesling 2017, Nik Weis St. Urbans-Hof, Mosel
***
Štrůdl s vanilkovou omáčkou
Goldtröpfchen Kabinett 2016, Nik Weis St. Urbans-Hof, Mosel
***
Jídla a pití bude opravdu dost. Pokud by přece jenom někomu víno nestačilo, může si na závěr objednat další třeba po skleničce.
***
Termín:
pátek 24. ledna, od 18 do 22 hodin
Místo:
Restaurace U Motlů, , Blodkova 470, Hradec Králové
Cena:
1000 Kč
Včas si rezervujte místo, třeba celý stůl, vezměte s sebou přátele a přijďte si užít příjemný večer s dobrým jídlem a vínem.
Nevyhovuje Vám termín? Registrujte se zde a budete dostávat pozvánky na podobné akce. Nebo nám jenom pošlete email s kontaktem.
Informace o události najdete také na Facebooku – www.facebook.com/vinoteriacz/events.