Humr je považovaný za vrchol menu i v těch nejlepších restauracích. A když ho kuchař z michelinské restaurace přímo před vámi čerstvého naporcuje a připraví z něho 5chodové menu, stává se z toho neopakovatelný zážitek.
Humři budou uloveni doslova pár hodin před akcí v Bretani, dovezeme je živé speciálně na tento večer a dokonce mezi nimi bude vzácný humr modrý. Z humrů budou připravené populární pokrmy s kaviárem, s avokádem, risotto nero a jako hlavní chod bude pečený humr na oříškovém másle. K nim budeme párovat vína, oceněná nezávislými degustátory jako mimořádná. Jak je v MIELE Center Vlášek zvykem, práci zručného šéfkuchaře budete moci naživo pozorovat se skleničkou vína v ruce.
Dopřejte si nezapomenutelný zážitek.
Menu
Amuse bouche
Humrová espuma s kaviárem z jesetera
Château Pesquié Terrasses Rosé 2019, Château Pesquié (Provence)
***
Předkrm
Humr s avokádem, čekankou a smaženou bazalkou
Pinot Blanc Réserve 2017, Reichsgraf von Kesselstatt (Mosel)
***
První chod
Risotto nero s kousky humra, pomerančová rajčata a česneková pěna
Pichl Point Grüner Veltliner Federspiel 2019, Weingut Schmelz (Wachau)
***
Druhý chod
Pečený humr na oříškovém másle, fazole borlotti, špenátová majonéza
Chardonnay 2018, Weingut Pöckl (Burgenland)
***
Dezert
Solo di Lampone, malinový sen
Scharzhofberger Riesling Spätlese 2003, Reichsgraf von Kesselstatt (Mosel)
***
Termín:
pátek 11. června 2021, od 19 do 22 hodin
Místo:
Miele Center Vlášek, Mrštíkova 2140/11 (naproti OC Futurum), Hradec Králové
Cena:
2400 Kč
Včas si rezervujte místo, třeba celý stůl, vezměte s sebou přátele a přijďte si užít příjemný večer s dobrým jídlem a vínem.
Bourání, příprava a porcování humra
Chcete vidět, jak probíhá příprava degustační večeře? U humra je zvlášť složitá – uvidíte vyndávání z krunýře, porcování a způsoby zpracování, vaření a dozvíte se rady jak s humrem pracovat.
Akce je vhodná zvláště pro profesionály z gastronomie. Pro zpříjemnění večera budeme podávat drobné občerstvení a víno.
Počet účastníků je omezený na 12 osob.
Termín:
čtvrtek 10. června 2021, od 18-20 hodin
Občerstvení:
Crostini – Pomodori s bazalkou, S parmskou šunkou, S hovězím tatarákem
Mosel Riesling 2019, Nik Weis St. Urbans-Hof (Mosel)
Cena:
1000 Kč (600 Kč při současném zakoupení degustační večeře)