Seghesio Family Vineyards

5 generací a 125 ročníků splněného amerického snu

  • Old Vine Zinfandel 2021 (Seghesio Family Vineyards)
    Novinka
    94 bodů
  • Italské kořeny a americké sny

    Příběh vinařství Seghesio začíná v roce 1886, kdy Edoardo Seghesio opustil vinice rodného Piemontu, aby začal nový život v Americe. Stejně jako mnoho přistěhovalců se usadil v oblasti Sonoma, kde mohl využít své zkušenosti ve vinařství. Oženil se s neteří svého šéfa Angelou a společně koupili farmu s 56 akry půdy s úmyslem vysadit vinice a vyrábět vlastní vína. V roce 1895 zasadili první rostliny odrůdy Zinfandel a v Sonomě zapustili kořeny, které po 5 generacích a 125 ročnících stále sílí. Každá vyrobená láhev je naplněním snů a aspirací tototo italského přistěhovalce, který přišel do Sonomy na konci 19. století, aby tady založil rodinu a vybudoval budoucnost.

    Kromě odrůdy Zinfandel vysadili také další, například Sangiovese, Canaiolo Nero, Trebbiano a Malvasii. Jejich výsadba Sangiovese byla dokonce vůbec první výsadbou této odrůdy v severní Americe. Edoardo se staral s vinice, zatímco Angela měla na starosti obchod a vše šlo dobře až do prohibice.

    Kdo přežije prohibici?

    V roce 1920 byla přijata prohibice, která se stala tvrdou zkouškou pro americké vinaře. Před prohibicí fungovalo ve Spojených státech více než 2 000 vinařství. Seghesio je jedním ze 100, která přežila. Rodina chtěla za každou cenu udržet vinice a proto pokračovala v pěstování a prodeji hroznů, hroznové šťávy a hroznového koncentrátu, i když nevyráběla víno. Eduardo dokonce varoval ostatní vinaře před přidáváním kvasnic, kterým riskují, že vyrobí víno.

    Po prohibici byl vinařství klíčovým dodavatelem hroznů a vína pro velká kalifornská vinařství, a to i poté, co Edoardo zemřel a vše zanechal Angele. Ta pokračovala ve výrobě vína a jeho přepravě po železnici, která vedla přes pozemky Seghesiů. Blízkost železnice se stala  klíčovým faktorem úspěchu. Oblíbený rodinný příběh vypráví o tom, jak Angela sledovala příjezdy a odjezdy vlaků i cestující a jakmile viděla na nástupišti obchodníka s hrozny nebo vínem, okamžitě zabila kuře, aby ho mohla pozvat na domácí večeři a promluvit si o obchodu.

    Díky této podnikavosti se Seghesiům dařilo a v jednu chvíli dokonce vyráběli většinu červeného vína pocházejícího z oblasti Sonoma County. Ve vrcholných lotech se jednalo o produkci 1,7 milionu galonů vína ročně.

    Experti na Zinfandel

    V roce 1993 přišla změna. Produkce byla snížena na 30 000 beden a vinařství se zaměřilo na výrobu kvalitních vín výhradně z hroznů vinic, které rodina obhospodařovala a vlastnila. Tento krok udělal ze Seghesio Family Vineyards jednoho z nejlepších světových producentů vín odrůdy Zinfandel. Ve vinařství rádi říkají, že Zinfandel není pro slabé povahy – sice se snadno pije, ale jeho pěstování je náročné. Během 5 generací se rodina Seghesio stala experty a lídry v jeho pěstování a vytrvala i přes prohibici, zemětřesení, požáry a sucha. Dnes je vinařství Seghesio proslulé pěstováním a produkcí výjimečných Zinfandelů a italských odrůdových vín z 300 akrů udržitelně obhospodařovaných vinic, které často tvoří réva vysazená před mnoha desítkami let.

    Košík

    Top